Tiramisu-suklaahalko
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk (200g) maustettua rahkaa tiramisu (valio)
50 g taloussuklaata rouhittuna
2 rkl sokeria
Kostutus
n. 1/2 dl vahvaa kahvia
1 tl sokeria
Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 prk maustettua rahkaa tiramisu (valio)
Koristeluun
kaakaojauhetta ja suklaarouhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä muut täytteen ainekset vaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan. Jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa rullan molemmista päistä pienet palat pois niin, että päistä tulee tasaiset.
Sokeroi kahvi. Kostuta sillä tortun pinta kauttaaltaan, käytä pullasutia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Levitä kuorrutus halon päälle. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella
Kommentit