Tiramisu-suklaahalko

 

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 1/2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

 

1 dl kuohukermaa

1 prk (200g) maustettua rahkaa tiramisu (valio)

50 g taloussuklaata rouhittuna

2 rkl sokeria

Kostutus

 

n. 1/2 dl vahvaa kahvia

1 tl sokeria

Kuorrutus

2 dl kuohukermaa

3 rkl sokeria

1 prk maustettua rahkaa tiramisu (valio)

Koristeluun

kaakaojauhetta ja suklaarouhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä muut täytteen ainekset vaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan. Jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa rullan molemmista päistä pienet palat pois niin, että päistä tulee tasaiset.
Sokeroi kahvi. Kostuta sillä tortun pinta kauttaaltaan, käytä pullasutia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Levitä kuorrutus halon päälle. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella