Muutama vuosi sitten ihastuin Jouluna Anopin tekemään kirsikkakakkuun. Nyt sitä piti tehdä itsekin ja olikin IHANAA. :) resepti siis Anopilta.


225 g margariinia

2 1/4 dl sokeria

3 munaa

1 prk kermaviiliä

1 dl kirsikoiden lientä

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vanilliinisokeria

3 dl säilykekirsikoita sokeriliemessä (punaisia)

2 tippaa karvasmanteliöljyä


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kermaviili, kirsikkaliemi ja sekoitetut kuivat aineet. Itse lisäsin näitä vuoron perään. Puolita kirsikat ja lisää niihin vähän jauhoja. Lisää kirsikat taikinaan ja sekoita. Halutessasi lisää muutama tippa karvasmanteliöljyä. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.