Juusto-juuresspiraalit


20 - 25 kpl

500 g voitaikinaa

1/2 (70g) purjoa

1 (70g) porkkana

1/4 (150g) lanttua

1 rkl voita

1/2 rasiaa (á 200 g) kevyt ruohosipuli-tuorejuustoa (valio)

1 ps (150g) mozzarellaraastetta

1/4 tl suolaa

1/4 tl jauhettua mustapippuria

1 tl kirveliä

 Voiteluun

1        1  muna

Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä n. tunti. Hienonna purjo ja raasta juurekset. Kuullota vihanneksia voissa n. 15 min. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.
Kauli taikina n. 35 cm x 25 cm kokoiseksi, 4 - 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri rullaksi pitkän sivun suuntaisesti kääretortun tapaan. Nipistä taitoskohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta n. sentin paksuisia kiekkoja.
Aseta kiekot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla.
Paista 180 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera. Spiraalit maistuvat myös salaattien kanssa.