Jouluun kuuluu ehdottomasti taatelikakku, joten sitä piti tehdä. Oli tosi hyvää kostuttuaan jääkaapissa.

 

1 1/2 dl vettä

1 pkt (300g) taateleita

200 g voita

2 kananmunaa

2,5 dl sokeria

1/2 dl kermaa (tai maitoa)

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voi ja anna sen sulaa seokseen. Jäähdytä sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää munat yksitellen ja sekoita.  Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.