Tein hääpäivän kunniaksi vähän erilaisen kakun. Ohje oli Glorian Ruoka&Viini-lehden kevään numeron kannessa. Kakusta tuli oikein hyvänmakuinen, mutta sitä oli vaikea leikata, koska pohjan suklaakakku oli aika paksua. Pohja on leivottu 18 cm irtopohjavuokaan.

 

Vadelmainen paholaisen kakku:

Pohja:

100 g tummaa suklaata

4 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

4 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 kananmunaa

200 g ranskankermaa

1 dl rypsiöljyä

1–1 1/2 tl piparminttuaromia (Dr Oetker)

1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Lisäksi
2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun

Täyte
400 g rahkaa
250 g mascarponejuustoa
3–4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vadelmakastiketta (ks. ohje)
200 g (4 dl) vadelmia

Kostutus
1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
300 g (6 dl) vadelmia ja karhunvatukoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
mintunlehtiä

Voit valmistaa kakkupohjan ja vadelmakastikkeen edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista.

Tee pohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka öljyllä (ks. vinkki). Rouhi suklaa. Sekoita se ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, ranskankerma, öljy, piparminttu ja viinietikka. Viinietikka lisää kakun kuohkeutta. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 1 t 15 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Tikkuun tulee jäädä kosteita kakkumuruja.

Peitä kypsä kakku foliolla, jotta haihtuva kosteus pysyy kakussa. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassaan 30 minuuttia. Nosta kakku vuoasta uuniritilälle ja anna jäähtyä foliolla peitettynä vähintään 2 1/2 tuntia.

Tee viimeistään nyt vadelmakastike, jotta se on kylmää ennen täytteen valmistamista.

Valmista täyte: Sekoita rahka, mascarpone, tomu- ja vaniljasokeri ja 3/4 dl vadelmakastiketta kulhossa (säästä loppu tarjoiluun). Sekoita vadelmat varovasti täytteen joukkoon.

Tasoita kakku leikkaamalla kohonnut ”hattu” pois. Leikkaa pohja 3 kerrokseksi. Nosta alin kerros vadille. Tee kostutus sekoittamalla vaniljasokeri maitoon. Valele puolet kostutuksesta kakulle. Levitä puolet täytteestä päälle. Jätä 1 cm reunoista ilman täytettä, sillä kerrosten paino työntää täytteen reunoille. Nosta seuraava kerros paikalleen, kostuta ja täytä. Nosta ylin kerros paikoilleen.

Tee kuorrutus: Kasaa marjat kakulle. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri ja keitä, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä hetki. Sivele kiille marjojen pintaan. Koristele kakku mintulla. Tarjoa heti vadelmakastikkeen kanssa.

Vinkki! Kakku on paistettu korkeareunaisessa vuoassa (Ø 18 cm). Voit käyttää myös laakeampaa vuokaa (Ø 24 cm, vet. 2 1/2 l). Paista kakkua noin 1 t 5 minuuttia, kokeile kypsyys.